8 jan. 2015

9 januari
Bra. Bättre. Bali. Jajjemän det blir titeln på mitt nya äventyr som påbörjas om en sisådär 12 timmar.
   Under tre månader kommer jag att befinna mig några tidszoner åt öst, och så långt bort det bara går ifrån denna svenska vinter. Där kommer jag att tillbringa mina dygn 100 meter från havet med en dygnstemperatur som aldrig understiger 25 grader.
  Jag vet, det är som att hälla ett badkar med salt i ett blodigt köttsår för alla er thailandsälskande vinterruskhatande svenskar. För givetvis är det just detta ni vill höra en slaskig dag i början av januari.
 Men, jag säger det ändå. För äntligen ska jag iväg igen, iväg på ytterligare en resa som kommer sätta livet i nya, tänkvärda perspektiv.

Tänk att jag äntligen ska vara med och göra skillnad! Något som jag länge längtat efter. Det stod t.o.m. på min bucketlist från årskurs 7 som jag hittade häromdagen.
   Jag har fått chansen att bli en av de volontärer som ska undervisa underprivilegierade barn i en liten fiskeby på Nordöstra Bali. Barn från 5-15 år som lär sig engelska i tidig ålder för att ha chans att studera vidare och kunna få ett jobb när de växer upp, så de kan ha kvar, och nå sina framtidsvisioner.
  Detta har verkligen utvecklats från en spontan tanke, till en verklig dröm. En dröm som jag ska få chansen att uppleva. En dröm, och en helt olik verklighet, som jag även kommer att dela med många andra volontärer från bokstavligen hela världen.  Jag kommer få ta del av mängder av härliga och underbara kulturella utbyten mellan alla volontärer och alla fina barn och den balinesiska arbetsstyrkan. Något som kommer att ge ett antal historier som jag förhoppningsvis kommer vilja dela med mig av, till just er (läs; hela tjocka släkten) som slaviskt kommer följa detta lilla äventyr!  Givetvis i kombination med mängder av foton och filmer, från ett naturparadis som utan tvivel kommer leva upp till alla dess förväntningar!
Kan detta verkligen bli bättre än bra? Det får vi se, the countdown has started…
Häng på!
 ‘’

2 kommentarer:

  1. Du skriver bättre än den bäste skribent!! Ska bli så spännande att få följa din resa här. Önskar dig stort lycka till och ser fram emot en uppdatering när du kommer fram! Många kramar Anna

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna för en fantastisk geografisk och mental resa!
    /Tobbe

    SvaraRadera